Błędy w wersji beta

Dział poświęcony problemom technicznym związanym z wersją beta gry, a także ze znalezionymi przez graczy błędami.

28 listopada 2014, 16:10

W tym temacie omawiane są błędy w wersji beta gry Survarium.
Avatar użytkownika
Dalek
 
Posty: 399
Dołączył(a): 22 kwietnia 2014, 09:18

01 grudnia 2014, 16:32

Nie do końca jest to błąd, jednak nie wiedziałem gdzie to napisać.

Pobieranie przez patchera jest bardzo wolne. Szybkość z jaką mi się pobiera to niespełna 200kb/s, z innych serwerów/hostingów np. steam leci po minimum 500-600kb/s. Zaznaczanie tych okienek nic nie pomaga, zmiana portu również.
Będzie możliwość pobrania clienta gry bezpośrednio z serwerów, z ominięciem pobierania przez patcher? Wydaję mi się, że taka opcja byłaby korzystniejsza nie tylko dla mnie.
Avatar użytkownika
xKeiSx
 
Posty: 7
Dołączył(a): 01 grudnia 2014, 16:13
Lokalizacja: Poland

01 grudnia 2014, 17:28

xKeiSx:Nie do końca jest to błąd, jednak nie wiedziałem gdzie to napisać.

Pobieranie przez patchera jest bardzo wolne. Szybkość z jaką mi się pobiera to niespełna 200kb/s, z innych serwerów/hostingów np. steam leci po minimum 500-600kb/s. Zaznaczanie tych okienek nic nie pomaga, zmiana portu również.
Będzie możliwość pobrania clienta gry bezpośrednio z serwerów, z ominięciem pobierania przez patcher? Wydaję mi się, że taka opcja byłaby korzystniejsza nie tylko dla mnie.

Otwórz launcher gry i w prawym górnym rogu kliknij na śrubę, Tam odznacz "Pozwól Torrentowi" I Kliknij Zapisz.
Pobieranie powinno być znacznie szybsze.
Avatar użytkownika
MeowingMeow
 
Posty: 7
Dołączył(a): 21 października 2014, 11:41
Lokalizacja: UK

01 grudnia 2014, 17:34

MeowingMeow:
xKeiSx:Nie do końca jest to błąd, jednak nie wiedziałem gdzie to napisać.

Pobieranie przez patchera jest bardzo wolne. Szybkość z jaką mi się pobiera to niespełna 200kb/s, z innych serwerów/hostingów np. steam leci po minimum 500-600kb/s. Zaznaczanie tych okienek nic nie pomaga, zmiana portu również.
Będzie możliwość pobrania clienta gry bezpośrednio z serwerów, z ominięciem pobierania przez patcher? Wydaję mi się, że taka opcja byłaby korzystniejsza nie tylko dla mnie.

Otwórz launcher gry i w prawym górnym rogu kliknij na śrubę, Tam odznacz "Pozwól Torrentowi" I Kliknij Zapisz.
Pobieranie powinno być znacznie szybsze.
Pisząc w poście "Zaznaczanie tych okienek nic nie pomaga, zmiana portu również." miałem właśnie to na myśli, wiem nie określiłem się dokładnie. Po zaznaczeniu tego, pobieranie jest jeszcze wolniejsze.
Avatar użytkownika
xKeiSx
 
Posty: 7
Dołączył(a): 01 grudnia 2014, 16:13
Lokalizacja: Poland

02 grudnia 2014, 10:48

xKeiSx:
Otwórz launcher gry i w prawym górnym rogu kliknij na śrubę, Tam odznacz "Pozwól Torrentowi" I Kliknij Zapisz.
Pobieranie powinno być znacznie szybsze.Pisząc w poście "Zaznaczanie tych okienek nic nie pomaga, zmiana portu również." miałem właśnie to na myśli, wiem nie określiłem się dokładnie. Po zaznaczeniu tego, pobieranie jest jeszcze wolniejsze.

W niektórych przypadkach pomaga właśnie odznaczenie tej opcji, lecz nie zawsze.
Na razie pobieranie będzie możliwe tylko w ten sposób, lecz przekażę te uwagi do twórców, żeby w przyszłości ściągało się szybciej i przyjemniej.
Avatar użytkownika
antistes
 
Posty: 26
Dołączył(a): 26 kwietnia 2013, 18:12
Lokalizacja: France

02 grudnia 2014, 18:10

Tym razem mam problem przy próbie zalogowania się do gry.
Podaje email i hasło (oczywiście poprawne) i jak chcę się zalogować to wyświetla mi "Twoje konto nie jest zweryfikowane..." Przyszedł mi mail z potwierdzeniem i kliknąłem w ten link i cały czas ten sam błąd jest...
Avatar użytkownika
xKeiSx
 
Posty: 7
Dołączył(a): 01 grudnia 2014, 16:13
Lokalizacja: Poland

03 grudnia 2014, 16:30

Mam ten sam problem. Weryfikacja
Avatar użytkownika
duch2010
 
Posty: 1
Dołączył(a): 03 grudnia 2014, 07:30
Lokalizacja: Polska

03 grudnia 2014, 16:54

Mi to pomogło od razu z 2 kb/s skoczyło do 500 kb/s :) Wystarczyło odznaczyć torrent
Avatar użytkownika
gr4b4rz
 
Posty: 3
Dołączył(a): 03 grudnia 2014, 16:50
Lokalizacja: Leszno

04 grudnia 2014, 20:00

Nie wiem, czy to wina drewnianego kompa, czy gry, ale zawsze na mapie "Zakłady Przemysłowe" zawsze mi grę crashuje. Raz nie ma ekranu (wywala na pulpit, ale dźwięk jest) raz czarny ekran, a jest dźwięk.
Avatar użytkownika
Awesom1 PL
 
Posty: 3
Dołączył(a): 04 grudnia 2014, 19:28

04 grudnia 2014, 21:43

xKeiSx:Tym razem mam problem przy próbie zalogowania się do gry.
Podaje email i hasło (oczywiście poprawne) i jak chcę się zalogować to wyświetla mi "Twoje konto nie jest zweryfikowane..." Przyszedł mi mail z potwierdzeniem i kliknąłem w ten link i cały czas ten sam błąd jest...

Też miałem ten sam problem, założyłem nowe konto na innym e-mailu i zarejestrowałem się na oficjalnej stronie gry od razu wszystko śmiga jak powinno :)
Avatar użytkownika
xHashido
 
Posty: 3
Dołączył(a): 04 grudnia 2014, 21:36

05 grudnia 2014, 11:46

xKeiSx:Tym razem mam problem przy próbie zalogowania się do gry.
Podaje email i hasło (oczywiście poprawne) i jak chcę się zalogować to wyświetla mi "Twoje konto nie jest zweryfikowane..." Przyszedł mi mail z potwierdzeniem i kliknąłem w ten link i cały czas ten sam błąd jest...

duch2010:Mam ten sam problem. Weryfikacja


Witaj!
Jest oczywiste, że zarejestrowałeś się na stronie angielskiej.
Spróbuj zarejestrować się na polskiej stronie: http://survarium.com/pl
Zapraszamy do gry!
Avatar użytkownika
Logiс
 
Posty: 180
Dołączył(a): 16 października 2014, 12:36

05 grudnia 2014, 21:25

Parę rzeczy ode mnie.

1) Na mapie "Szkoła" zginąłem od anomalii niosąc baterię. Normalna rzecz, teraz będzie ciekawiej: zginąłem będąc w powietrzu, w trakcie skoku przez dziurę w podłodze. Problem polega na tym, że bateria nie spadła na ziemię, tylko zawisła w powietrzu w miejscu mojej śmierci. Niestety screen-shota brak.

2) Po zakończeniu meczu z większością baterii przejętych przez moją drużynę (6 do 4) pojawił się ekran informujący o przegranej. Czy jest możliwe, żeby zebranie większej liczby baterii nie wystarczyło do wygranej?

3) Widziałem podwójne informacje o zabiciu kogoś przez kogoś. Nie zwróciłem uwagi czy tylko dwa razy wyświetla się komunikat czy też podwójnie nalicza punkty, ale raczej to pierwsze.

4) W widoku lobby widać artefakt graficzny przy wybranym Mosinie. Większość czasu chowa się pod podłogą, ale jak postać podnosi broń to pokazuje się podłużny ciemny element. Nie zwróciłem uwagi czy w grze też występuje.
Avatar użytkownika
Canthir
 
Posty: 62
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 09:35
Lokalizacja: 'ʃtʃɛtʃɪn

05 grudnia 2014, 23:38

Canthir:Parę rzeczy ode mnie.

1) Na mapie "Szkoła" zginąłem od anomalii niosąc baterię. Normalna rzecz, teraz będzie ciekawiej: zginąłem będąc w powietrzu, w trakcie skoku przez dziurę w podłodze. Problem polega na tym, że bateria nie spadła na ziemię, tylko zawisła w powietrzu w miejscu mojej śmierci. Niestety screen-shota brak.

2) Po zakończeniu meczu z większością baterii przejętych przez moją drużynę (6 do 4) pojawił się ekran informujący o przegranej. Czy jest możliwe, żeby zebranie większej liczby baterii nie wystarczyło do wygranej?

3) Widziałem podwójne informacje o zabiciu kogoś przez kogoś. Nie zwróciłem uwagi czy tylko dwa razy wyświetla się komunikat czy też podwójnie nalicza punkty, ale raczej to pierwsze.

4) W widoku lobby widać artefakt graficzny przy wybranym Mosinie. Większość czasu chowa się pod podłogą, ale jak postać podnosi broń to pokazuje się podłużny ciemny element. Nie zwróciłem uwagi czy w grze też występuje.



1... Problem Rozwiązany w wersji 0.25
2... Jeśli przegraliście to oznacza ze w ostatnich sekundach wroga drużyna wyciągnęła wam baterie. Zwróciłeś uwagę jaki był wynik końcowy ??
3... To wina lagowania serwerów. Tylko ty masz tą informacje że 2 razy zabiłeś. Ale naliczony jest 1 kill. Problem niedługo będzie rozwiązany. Wina stoi po stronie serwera.
4... Ten "artefakt" graficzny to łódka ładownicza do mosina. Problem znany. Będzie niedługo usunięty.
Avatar użytkownika
Emto
 
Posty: 1067
Dołączył(a): 12 maja 2013, 14:04
Lokalizacja: [ELI-S] / Lider

05 grudnia 2014, 23:51

Jakby był rozwiązany w 0.25 to bym go nie miał w 0.25 :) Chyba, że masz na myśli 0.26.

W ostatnich sekundach stałem przez bateriami i nikogo wokół nie było.
Avatar użytkownika
Canthir
 
Posty: 62
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 09:35
Lokalizacja: 'ʃtʃɛtʃɪn

06 grudnia 2014, 11:46

Screenshot wynikow koncowych rozwiazalby problem.
Avatar użytkownika
www_twitchtv_yerzu11
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 listopada 2014, 16:58
Lokalizacja: www.twitch.tv\yerzu11

06 grudnia 2014, 12:39

Witam ja mam trochę inny problem, po pobraniu clienta gry gra po prostu nie chce mi się na kompie instalować (system i wymagania spełniam) praktycznie na samym początku instalki wyskakuje mi komunikat że jest jakiś błąd przy rozpakowaniu plików. Może ktoś ma jakiś pomysł
Będe zobowiązany za udzielenie pomocy pozdrawiam
Avatar użytkownika
Nielichy
 
Posty: 1
Dołączył(a): 05 grudnia 2014, 22:29

06 grudnia 2014, 16:42

Wstaw screen błędu.
Avatar użytkownika
www_twitchtv_yerzu11
 
Posty: 103
Dołączył(a): 18 listopada 2014, 16:58
Lokalizacja: www.twitch.tv\yerzu11

06 grudnia 2014, 17:10

Gdy po zalogowaniu do gry Survarium odrazy przestaje odpowiadać

Kapermiszcz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 listopada 2014, 14:25

06 grudnia 2014, 20:41

Qkilla:Witam ja mam trochę inny problem, po pobraniu clienta gry gra po prostu nie chce mi się na kompie instalować (system i wymagania spełniam) praktycznie na samym początku instalki wyskakuje mi komunikat że jest jakiś błąd przy rozpakowaniu plików. Może ktoś ma jakiś pomysł
Będe zobowiązany za udzielenie pomocy pozdrawiam


Spróbuj pobrać patchera i grę jeszcze raz, wcześniej usuwając to co masz obecnie.

Kapermiszcz:Gdy po zalogowaniu do gry Survarium odrazy przestaje odpowiadać


Zapewne za duży wysiłek dla procesora/mało pamięci albo jedno i drugie. Ciężko powiedzieć.
Avatar użytkownika
CenterPL
 
Posty: 41
Dołączył(a): 20 listopada 2014, 16:03
Lokalizacja: Radom

07 grudnia 2014, 08:13

Mam mały problem związany jest z tym że nadal mam wersje 0.25d a wyszła 0.26 czemu jej niemam mam nadzieje na szybką i dokładną odpowiedz
Avatar użytkownika
J4r3cki123
 
Posty: 16
Dołączył(a): 05 grudnia 2014, 22:17

Aby odpowiedzieć musisz być zalogowany.

Powrót do Problemy techniczne



cron