Wasze pomysły i propozycje dotyczące Survarium

Masz pomysł na ulepszenie Survarium? Opisz go w tym dziale!

07 kwietnia 2015, 16:54

Przyznaje, że to nie jest zły pomysł.
Avatar użytkownika
Szlam
Survivor
 
Posty: 352
Dołączył(a): 06 kwietnia 2013, 11:08
Lokalizacja: [SAM]

07 kwietnia 2015, 20:19

Antimonit:Chciałbym aby usunęli to paskudne i mało klimatyczne lobby, a w zamian za to dodali bazę, w której można by się poruszać. Byliby tam NPC od broni, pancerzy, przedmiotów medycznych itp. Chciałbym, aby wyglądało to podobnie do baz z stalkera.

Czujesz to wczytujące się pierdyriald czasu lobby? Bo ja niestety tak.
Avatar użytkownika
Nope1234
 
Posty: 206
Dołączył(a): 30 stycznia 2015, 13:35

07 kwietnia 2015, 21:37

Nope1234:
Czujesz to wczytujące się pierdyriald czasu lobby? Bo ja niestety tak.

Mamy już XXI wiek. Wygenerowanie skrawka otwartego terenu 3D nie powinno być żadną przeszkodą.
Avatar użytkownika
RezidentJugoslavije
 
Posty: 53
Dołączył(a): 21 grudnia 2014, 21:08

09 kwietnia 2015, 07:33

RezidentJugoslavije:
Mamy już XXI wiek. Wygenerowanie skrawka otwartego terenu 3D nie powinno być żadną przeszkodą.


Dla survarium jest :D
Avatar użytkownika
Cały
 
Posty: 178
Dołączył(a): 29 grudnia 2013, 18:54
Lokalizacja: Poland

09 kwietnia 2015, 08:07

Antimonit:Chciałbym aby usunęli to paskudne i mało klimatyczne lobby, a w zamian za to dodali bazę, w której można by się poruszać. Byliby tam NPC od broni, pancerzy, przedmiotów medycznych itp. Chciałbym, aby wyglądało to podobnie do baz z stalkera.


Mało klimatyczne? Mi tam się podoba. :) Pomysł z bazą po której można się poruszać, jak najbardziej ok, ale wątpię aby mieli w planach coś takiego. :)
Avatar użytkownika
Czujny
 
Posty: 499
Dołączył(a): 03 kwietnia 2013, 18:55
Lokalizacja: Zarząd ds. Lasu

09 kwietnia 2015, 17:11

Gdzies juz chyba wspominali ze nie zamierzaja zmieniac lobby, a jedynie dodac mozliwosc modyfikacji wygladu naszej "szopy" (prawdopodobnie za gold).
Avatar użytkownika
slear
 
Posty: 250
Dołączył(a): 03 kwietnia 2013, 20:20

09 kwietnia 2015, 17:41

Nie obraziłbym się gdyby wprowadzili jakiś system zdobywania trofeów i możliwości umieszczania ich na ścianach. To samo się tyczy broni. :) Może nawet wprowadzić podobne rozwiązanie jakie jest w Payday 2, safe house.
Avatar użytkownika
Czujny
 
Posty: 499
Dołączył(a): 03 kwietnia 2013, 18:55
Lokalizacja: Zarząd ds. Lasu

19 kwietnia 2015, 13:52

Moim zdaniem koszty utrzymania są nieco przesadzone na wyższych poziomach broni (choć na razie mój poziom nie powala, bo ukończył pierwsze dwie frakcję, a teraz zmierzam do pierwszej rangi u setlersów). Chodzi mi o to, że gracze średni (w tym chyba ja) niejednokrotnie muszą się napracować, by pieniążki z gry były dodatnie, w końcu takie średniaki często trafiają do walk z graczami niepomiernie lepszymi i jacyś cheaterzy też się w tych rzutach znajdą, i nieraz na moich oczach gracze, którzy nie mają jeszcze dostatecznego doświadczenia byli koszeni jeden po drugim przez samotnego snajpera, a wiem że niejednokrotnie wcale nie jestem lepszy od nich. Zmierzam do tego, że moim zdaniem w którejś aktualizacji koszty utrzymania mogłyby zostać lekko zmniejszone - oczywiście bez przesady ponieważ idea istnienia konta premium nie może się zatracić, by z gry był przychód. ;)
Avatar użytkownika
Wakahiko
 
Posty: 1
Dołączył(a): 02 kwietnia 2015, 02:24

19 kwietnia 2015, 21:11

Kolysanie po bieganiu, przy snajperkach jest okropne wrecz przeadzone, ale przy broniach bez optiki calkowity brak. powinno to zostac w ktoraś ze stron wyrownane. Dodanie nowych pocznych broni. No i moze sie pochylicie nad tematem opcji printscreen z poziomu gry
Avatar użytkownika
bike123
 
Posty: 16
Dołączył(a): 15 grudnia 2014, 18:11

01 maja 2015, 16:44

mój pomysł to optymalizacja gry
Avatar użytkownika
pulpittt
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 kwietnia 2015, 16:05
Lokalizacja: Czestochowa

02 maja 2015, 13:53

Ten garaż, czy co to tam jest teraz w grze jest super, ale już jak wiele razy było wspominane, przydała by się możliwość modernizowania go. Jak mam nową broń to fajnie było by zobaczyć ją gdzieś w koncie, na beczce itd.

...............................................................................................
Zapraszam! - Kanał YT poświęcony jedynemu, właściwemu uniwersum! https://www.youtube.com/watch?v=gWm_HzDcpEg - EKWIPUNEK STALKERA!
Avatar użytkownika
WagonKurde
 
Posty: 296
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 17:29
Lokalizacja: S.A.M.O.T.N.I.C.Y. LIDER KURDE / ZIELONA ZONA

02 maja 2015, 15:02

Poprawienie optymalizacji :D
Avatar użytkownika
WalikCzosnek
 
Posty: 21
Dołączył(a): 03 sierpnia 2014, 18:11

02 maja 2015, 15:14

Haha ;D to zwłaszcza.

........................................................................................
Zapraszam! - Kanał YT poświęcony jedynemu, właściwemu uniwersum! https://www.youtube.com/watch?v=gWm_HzDcpEg - EKWIPUNEK STALKERA!
Avatar użytkownika
WagonKurde
 
Posty: 296
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 17:29
Lokalizacja: S.A.M.O.T.N.I.C.Y. LIDER KURDE / ZIELONA ZONA

02 maja 2015, 15:43

Wiem, chociaż most w Koloni mnie bardzo miło zaskoczył :)
W innych lokacjach mam od 5-15 fps'ów, a tutaj 25 :D
Ale mogli by się bardziej postarać :D
Avatar użytkownika
WalikCzosnek
 
Posty: 21
Dołączył(a): 03 sierpnia 2014, 18:11

02 maja 2015, 16:33

Płynniejsza gra na Moście jest uzasadniona brzydszą jakością grafiki (przynajmniej według mnie:P).
Avatar użytkownika
slear
 
Posty: 250
Dołączył(a): 03 kwietnia 2013, 20:20

02 maja 2015, 17:49

Ogólnie jest to mapa mała i jest w niej bardzo dużo zielonego skupionego w ciemnym świetle.
Z tego co wiem to wpływa to pozytywnie dla komputera :P

........................................................................................
Zapraszam! - Kanał YT poświęcony jedynemu, właściwemu uniwersum! https://www.youtube.com/watch?v=gWm_HzDcpEg - EKWIPUNEK STALKERA!
Avatar użytkownika
WagonKurde
 
Posty: 296
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 17:29
Lokalizacja: S.A.M.O.T.N.I.C.Y. LIDER KURDE / ZIELONA ZONA

02 maja 2015, 18:48

I tak powinno być z każdą mapą :)
Niee, dla mnie (człowieka przez całe życie grającego na Low) to most jest bardzo ładny :D
Avatar użytkownika
WalikCzosnek
 
Posty: 21
Dołączył(a): 03 sierpnia 2014, 18:11

02 maja 2015, 21:01

Ograniczenie EQ dla Lig - zdecydowanie. Jeden "czwaniak" na tym forum coś pisał że to ranking ELO; że skillzordy sobie pójdą na wyższe ligi itp. Najwidoczniej, wie o nim tyle co ja o mongloskim balecie. Tylko - nic ci drogi kolego po ELO skoro ktoś używa sprzętu o dwie klasy wyżej. Wyobraź sobie (jeżeli kiedyś grałeś) partie szachów z przeciwnikiem który śmiga z dwoma dodatkowymi Hetmanami. Jakim byś nie był arcymistrzem, to rady sobie nie dasz - przegrasz.
ELO rozbija się gdy ktoś gra z inną talią kart, z karabinem na procę, z Wałem na Mosina. Jednym słowem, gdy przeciwnik walczy na EQ ~2+ poziomie wyższym.
Mocarze z Żubrami czy innymi wymysłami są pozbawieni empatii dla nowicjuszy - nie ma dla nich żadnego usprawiedliwienia - zapomniał wół gdy cielakiem był.

I druga sprawa - nawet gdyby tutejszy ranking ELO brał pod uwagę średni poziom ekwipunku graczy to wyskalowanie go było by bardzo trudne, wręcz nie możliwe. Nie przeszkadza mi gra 5 vs. 5, oby na tym samym EQ - wtedy będę mógł jednemu czy drugiemu cwaniaczkowi z bąblem w nosie przyznać że jest lepszy.

Legendarna Liga - 10 EQ
Liga Mistrzów - 9 EQ
Liga Weteranów - 8 EQ
Liga Badaczy - 7 EQ
Liga Ocalałych - 6 EQ
Liga Badaczy - do 5 EQ włącznie
Avatar użytkownika
adin
 
Posty: 304
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 16:02
Lokalizacja: Warsaw

02 maja 2015, 21:12

To tak jak by w grach typu LoL ludzie płakali, że oni w brązie mają 20 postaci, a inni 60
Avatar użytkownika
WagonKurde
 
Posty: 296
Dołączył(a): 04 kwietnia 2013, 17:29
Lokalizacja: S.A.M.O.T.N.I.C.Y. LIDER KURDE / ZIELONA ZONA

02 maja 2015, 21:15

Znerfcie swetry xD
Avatar użytkownika
Nope1234
 
Posty: 206
Dołączył(a): 30 stycznia 2015, 13:35

Aby odpowiedzieć musisz być zalogowany.

Powrót do Pomysły i propozycje



cron