Steam non-steam account synchro question

This section is for discussing technical questions relating to the Beta version of Survarium, including game-bugs.

19.02.2017, 22:32

Hi!

What's the state of the Steam vs non-steam account synchronization?

I'm asking because I played the game for a bit with my Steam installation. The Steam client doesn't allow you to choose the survarium.com account so it seems all results and progress were stored on my Steam account. Yet, today, when I deleted my Steam installation, installed the non-Steam version of the game, and logged into my survarium.com account through it, to my surprise, I discovered that my survarium.com account has been synchronized with the Steam account, i.e. I'm exactly the same level I was when I was playing through the Steam client...

If I play the non-Steam client for some time and then switch to the Steam client in the future, will the data be synchronized too? Does synchronization work both ways?

Also, If there is synchronization (it seems so), why is it not possible to log into the survarium.com account through the Steam client?

Any constructive information appreciated. Thanks :-)
User avatar
FreyrO
 
Posts: 3
Joined: 24.01.2016, 22:18

21.02.2017, 11:09

If you are playing on the same account as you were using on the steam version, yes
User avatar
-Corvo Attano-
 
Posts: 412
Joined: 29.01.2016, 14:19
Location: #MakeSurvariumGreatAgain :D

21.02.2017, 11:57

When you start playing on the Steam version, you don't have a choice of an account. It logs you in automatically. You don't have any fields to enter any account data or password...
Last edited by FreyrO on 21.02.2017, 12:03, edited 1 time in total.
User avatar
FreyrO
 
Posts: 3
Joined: 24.01.2016, 22:18

21.02.2017, 12:01

FreyrO:When you start playing on the Steam version, you don't have a choice of an account. It logs you in automatically. You don't have any fields to enter any account account data or password...

I can't see what you are trying to say here
User avatar
-Corvo Attano-
 
Posts: 412
Joined: 29.01.2016, 14:19
Location: #MakeSurvariumGreatAgain :D

21.02.2017, 12:04

I want to say that it seems that on the Steam version you play on, what looks like, the Steam account. Since you can't enter any account data when logging in, it can't be the survarium.com account.
Last edited by FreyrO on 21.02.2017, 12:06, edited 3 times in total.
User avatar
FreyrO
 
Posts: 3
Joined: 24.01.2016, 22:18

14.03.2017, 20:43

FreyrO:I want to say that it seems that on the Steam version you play on, what looks like, the Steam account. Since you can't enter any account data when logging in, it can't be the survarium.com account.


same problem. played through the website. Had to reinstall. Did it through Steam. Steam will not let me log into my account and wants me to start over.
User avatar
therbear
 
Posts: 13
Joined: 27.03.2016, 04:10

14.03.2017, 20:58

therbear:

same problem. played through the website. Had to reinstall. Did it through Steam. Steam will not let me log into my account and wants me to start over.

steam uses the steam account you have, it's mainly steam logins, download the game from the website here: https://survarium.com/en/download-survarium
then, you can log onto your normal website account via the standalone launcher.
User avatar
riad55
Supermoderator
 
Posts: 616
Joined: 30.12.2015, 21:37
Location: [admin] PzGaMiNgRm

14.03.2017, 21:19

riad55:
steam uses the steam account you have, it's mainly steam logins, download the game from the website here: https://survarium.com/en/download-survarium
then, you can log onto your normal website account via the standalone launcher.


So I can not log into my existing account through Steam? I have other games that i created accounts from their standalone launchers and then switched to Steam and was able to log into my existing account. Are you not able to offer that same compatibility?
Last edited by therbear on 14.03.2017, 21:24, edited 1 time in total.
User avatar
therbear
 
Posts: 13
Joined: 27.03.2016, 04:10

14.03.2017, 21:41

therbear:

So I can not log into my existing account through Steam? I have other games that i created accounts from their standalone launchers and then switched to Steam and was able to log into my existing account. Are you not able to offer that same compatibility?

you can ask support, but right now, to log into the standalone acocunt you have you need to download the standalone launcher that i linked above in my post, steam accounts can only log in to their steam account.
User avatar
riad55
Supermoderator
 
Posts: 616
Joined: 30.12.2015, 21:37
Location: [admin] PzGaMiNgRm

14.03.2017, 22:01

Okay. Thank you for your help. I have submitted a support ticket and will re-re-download the game with the standalone launcher if I must.
User avatar
therbear
 
Posts: 13
Joined: 27.03.2016, 04:10

14.03.2017, 22:28

cheers mate :)
User avatar
riad55
Supermoderator
 
Posts: 616
Joined: 30.12.2015, 21:37
Location: [admin] PzGaMiNgRm

15.03.2017, 09:51

Here is the reply to my support ticket FYI.:

"Hi.

Currently old account available only from regular client https://survarium.com/en/download-survarium and Steam users can create only new account. We can't help with linking, this feature unavailable.

С уважением, Служба Поддержки Survarium
Best regards, Survarium Support"
User avatar
therbear
 
Posts: 13
Joined: 27.03.2016, 04:10

15.03.2017, 13:29

that means you can only login to your standalone account from the standalone version linked above.
User avatar
riad55
Supermoderator
 
Posts: 616
Joined: 30.12.2015, 21:37
Location: [admin] PzGaMiNgRm

16.03.2017, 17:49

I cant even launch this game with steam anymore. It gives error..

Jason3ourn1
 
Posts: 509
Joined: 17.10.2015, 12:43
Location: straight outta compton

20.03.2017, 08:41

Jason3ourn1:I cant even launch this game with steam anymore. It gives error..

The only thing I can come up with is to reinstall the game
User avatar
-Corvo Attano-
 
Posts: 412
Joined: 29.01.2016, 14:19
Location: #MakeSurvariumGreatAgain :D

In order to reply you must be signed in.

Return to Technical